Како што е познато на крајот на 10тиот месец во годината, во западните култури се прославува Ноќта на вештерките или Haloween. Овој празник иако не е дел од нашата традиција и култура, во последните неколку години добива на популарност и во источните делови на Европа, но и многу други делови од светот. 

Се работи за празник кој е обожуван од страна на најмладата популација – децата! Без разлика на која култура и припаѓаат децата бараат причина добро да се забавуваат. А овој празник им го нуди токму тоа – маскирање и подароци! Според обичаите децата се маскираат во костуми кои би требале да делуваат страшно, меѓутоа не постојат строги правила. Во секој случај овој празник како и сите останати има за цел да го доближи семејството и да послужи како причина за дружење и создавање спомени. 

Ете одлична прилика да организирате незаборавно дружење со вашите деца! Ние ви нудиме неколку едноставни идеи за маскирање во тандем!

 

Шерифот Woody од Toy Story:

 Семејството Flinstones:

 Ликови од серијата Napoleon Dynamite:

Татко и син маскирани во Groot:

Olaf и Elsa од Frozen:

 

Aladdin, Jasmine и Abu:

Wayne Campbell и Garth Algar од Waynes World:

SpiderMan и Otto Octavius

 

Петар Пан, Капетан Кук и Ѕвончица:

Batman и Joker:

Walter и Skylar White од Breaking Bad: 

Carl Fredricksen и Russell од Up:

Доколку се решите да организирате забава на која вие и вашето дете ќе бидете домаќини, испратете барање за Halloween забава!