Тимот на Термин има потреба од нов член - дигитал маркетер! 

 

Поради зголемен обем на работа, нашиот “ТЕРМИНатор” aka “Tерминко” alias “Termin.mk” (wannabe Termin 2.0), also known as “T”, occasionally being called “Свадбарот” и “Дечарот” има потреба од нов член во тимот – дигитал маркетер!

 

Ако ти сe допаѓа нашата мисија и визија, редовно висиш на социјални медиуми и сакаш креативно да се изразуваш преку истите, оригинален си кога треба да составиш 2-3 реченици, фотографии или било какви други умотворби, и притоа не правиш пуздер од македонскиот јазик - ти нудиме супер можност!  

 

Потребни вештини и квалификации:

 

 • Одлично познавање на актуелни социјални медиуми... Facebook и Instagram, пред сѐ
 • Почитување на граматичките правила на македонскиот јазик
 • Самоиницијативност
 • Креативност
 • Темелност и деталност во работата
 • Пасија за дигитален маркетинг и нови технологии
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Очекуваме апликации од сите профили, но предност ќе имаат оние кандидати кои имаат завршено или се при крајот на студиите на економија (е-бизнис, бизнис информатика, маркетинг и друга слична комбинација на овие департмани) или завршени курсеви/академии од областа на дигиталниот маркетинг
 • Ќе се смета за голема предност чепкање на Photoshop, Illustrator, Canva или други алатки за правење на супер слики, и имање осет за естетика и дизајн
 • Ќе се смета за предност познавање на Google Analytics; Mailchimp, Mailer Lite (или други email маркетинг апликации)

 

Кои се твоите одговорности?

 

 • Изработка на cool Facebook, Instagram и Google кампањи за потребите на Termin.mk и нашите клиенти
 • Изработка на Newsletter 
 • Изработка на месечни маркетинг комуникациски планови
 • Дополнителни активности од областа на дигиталниот маркетинг за потребите на Termin.mk
 • Можност за вклучување во наши останати проекти за клиенти од странство - Amazon Advertising, Facebook & Google Ads, SEO, UI/UX

 

Ако ти звучи примамливо ќе треба најдоцна до 09.01.2020 (четврток) до 23:59 часот да ни испратиш CV на email адресата rabota@termin.mk со назнака „Апликација за дигитал маркетер“.

 

Опционално: Доколку имате дополнително портфолио или сертификати кои сметате дека ќе ви ги зголемат шансите за работа, испратете ни ги и нив. 

 

Платата ќе биде утврдена согласно квалификациите и знаењето на кандидатот.

 

Работната позиција е со полно работно време (од понеделник до петок).

 

Корисни линкови за нас:

 

 

*Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе влезат во потесен избор