Пештерите Карнглејс се туристичка атракција која се препорачува за семејно авантуристичко искуство во секој период од годината. Лоцирани се во близина на селото Сент Неот, на јужниот раб од Бодмин Мур во Корнвол, Англија.

19.2.cornwall-underground-lake3
Од повеќето прекрасни атракции кои ги нуди овој локалитет, ние за вас ја бираме како автентична и импресивна понудата за свадбена церемонија во подземно опкружување, на бреговите од подземното езеро во Корнвол. Интимно, атрактивно, возбудливо, а сепак опуштено – ова место е одличен избор за сите кои не се пронаоѓаат себеси во едноличноста на конвенционалните свадбени веселби со народни ора, качувања по маси, кафанско лумпување и слично.

19.2.cornwall-underground-lake1

19.2.cornwall-underground-lake2Подземното езеро како опција за свадбен локалитет е со специјална дозвола регистрирано за капацитет од максимум 40 гости, плус персоналот кој ќе ги служи „сватовите“.

19.2.cornwall-underground-lake8
19.2.cornwall-underground-lake4

19.2.cornwall-underground-lake6

Сместени крај кристалните тиркизни води на подземното езеро, во романтична атмосфера збогатена со светлина на свеќи (кои, секако, не се безусловен декоративен ефект, туку по желба на младенците), гостите ќе ја почувствуваат уникатноста на подземната невообичаена убост на оваа локација.19.2.cornwall-underground-lake3

Колку чини оваа необична свадбена церемонија?

Ако ги отфрлите сите оние давачки за подароци за „законите“ и слични ангажирани трошоци, кои секогаш чинат неколкукратно повеќе отколку што на почеток сте планирале, и ако му удрите еден есап на тоа дека ќе ги поканите оние вистински најблиските и најдрагите личности (нели, максимум 40), ќе ви испадне свадбена математика која воопшто не е нешто посебно скапа и недостижна дури и за наши услови. Добро, далеку е, ама овој свадбен термин би можеле да го вклучиме и кај нас, ако се најде некој јунак на наш терен да се заангажира и да воведе ваква „свaдбена подземна дисциплина“ во некоја од нашите пештери. А ние немаме недостаток од пештери, верувајте.

19.2.cornwall-underground-lake7

19.2.cornwall-underground-lake8

19.2.cornwall-underground-lake9

За свадбена церемонија на бреговите од подземното езеро во Корнвол цените се движат од 500 до 1.500 фунти, плус ДДВ, секако. Цените варираат во зависност од периодот во годината, денот од неделата (дали е работен ден среде недела или е во викенд) и секако, оние специфични барања и желби на младенците, кои се достапни да бидат вклучени во свадбениот пакет. Фотографирањето под земја, нормално, е дозволено. И не само дозволено, туку и препорачливо, но фотографот, сепак, ќе треба вие да си го ангажирате.

19.2.cornwall-underground-lake10

19.2.cornwall-underground-lake11
Ако некој е веќе загреан и заинтересиран за ваква авантура на најважниот и највозбудлив ден од вашиот живот, ние срдечно и топло му препорачуваме да го искуси тоа доживување. Гарантирано ќе го памети засекогаш, а и ќе има невообичаена приказна која сигурно со возбуда ќе ја споделува со своите пријатели и познаници ☻

19.2.cornwall-underground-lake12

19.2.cornwall-underground-lake13

19.2.cornwall-underground-lake14