Ако најдеме нешто попрекрасно од беспрекорно организирана и изведена свадба на отворено, ќе ви кажеме. Но, за сега, кажување на судбоносното "ДА" на отворено, додека сте опкружени со неверојатна природна позадина, секогаш ќе биде една од нашите омилени свадбени моменти.

 

Но, тука е проблемот: од прекрасно предградие, до дворот во кој сте израснале, вашиот избор за локација на отворено нема да ги задоволи вашите сватови и гости без да постои онаа вистинска збунетост, тешка организација и - понекогаш неколку жртви. Па дури и ако вашата бајка на отворено биде апсолутно извонредна (ви ветуваме дека ќе биде така!), можно е да се соочите со неколку тешки одлуки и мали дилеми за големиот ден. Препознавате некоја од овие потешкотии?

 

Кога треба да избереш каков шатор сакаш за твојата свадба (да, постојат повеќе видови на шатори)

 

via GIPHY

 

Кога твоите омилени цвеќиња лесно може да овенеат во лето

 

via GIPHY

 

Кога не можеш да се одлучиш помеѓу свечени балски декорации или минималистичка свадба во градина

 

via GIPHY

 

Кога твојата идна золва ќе спомне дека има страшна сезонска алергија (и дека си нечувствителна што свадбата ја правиш на отворено)

 

via GIPHY

 

Кога дознаваш дека ќе требаат штипки за масите во случај на ветер

 

via GIPHY

 

Кога ја проверуваш временската прогноза и покажува дожд и грмежи за цел викенд

 

via GIPHY

 

... и кога ти треба втора локација на затворено како план Б

 

via GIPHY

 

Кога отсекогаш си сонувала за торта со шлаг но поради топлото време ќе мора фондан торта

 

via GIPHY

 

Кога има само една недела до свадбата, а целосно си заборавила на големата ситуација

 

via GIPHY

 

Кога се будиш на денот на свадбата и посилен ветер не си видела во животот

 

via GIPHY

 

Кога некако магично, сѐ се одвива дури и подобро од очекуваното

 

via GIPHY

 

И за миг, свадбата е завршена - мажена си!

 

via GIPHY

 

Но без гајле, како што ви рековме на почетокот, вашата свадба на отворено ќе биде совршена! Само изберете ја вашата локацијафатете го вашиот термин со време и избегнувајте ја вашата идна золва со алергии!