Најава

Најавете се со Вашиот кориснички профил за да ги користите сите придобивки од Termin.mk!

Регистрација

Брзо е, бесплатно и безбедно! - Искористете ги сите придобивки од Termin.mk!


Сакам да примам новости

Се согласувам со условите на користење и политиката на приватност на Termin.mk

Хотел Континентал

Мора да сте најавен, за да означите посакувани локации

Konferenciska Sala Hotel Garderoba WiFi Klimatizirano Parking Kreditna Karticka
Минимална цена по простор Максимален капацитет на сала Сместувачки капацитет
По договор 400 (театар) 418 (легла)
Испратете барање или јавете ни се
 • Телефон

  +389 3133 333

Уредување на салите

Име на Салата
U-облик T-облик Училница Конфер Квадрат Театар Банкет Коктел ВКУПНОm2 ШxДxВ
Клуб Фонтана 60 60 120 60 70 300 256 300 450 20x36x3.2
Кристална сала 100 100 170 80 107 400 200 250 371 10.3x36x2.85
Континентал клуб 50 50 70 40 55 80 90 100 160 10x16x2.85
Конти клуб 30 30 40 20 35 80 90 100 160 7.5x21x2.85
Бизнис клуб 28 28 30 20 30 40 24 30 65 6x10.5x2.85
916 Претседателски апартман / / 15 20 / 30 18 30 71 XxXx2.85
Име на Салата
U-облик T-облик Училница Конфер Квадрат
Клуб Фонтана 60 60 120 60 70
Кристална сала 100 100 170 80 107
Континентал клуб 50 50 70 40 55
Конти клуб 30 30 40 20 35
Бизнис клуб 28 28 30 20 30
916 Претседателски апартман / / 15 20 /
Име на Салата
Театар Банкет Коктел ВКУПНОm2 ШxДxВ
Клуб Фонтана 300 256 300 450 20x36x3.2
Кристална сала 400 200 250 371 10.3x36x2.85
Континентал клуб 80 90 100 160 10x16x2.85
Конти клуб 80 90 100 160 7.5x21x2.85
Бизнис клуб 40 24 30 65 6x10.5x2.85
916 Претседателски апартман 30 18 30 71 XxXx2.85

Опрема

 • Платно (дополнително)
 • Симултан превод (доп.)
 • Проектор (допол.)
 • Бина (дополнително)

 

 • Озвучување (дополнително)
 • Кабини (дополнително)

Краток опис

Хотел Континентал е уникатен хотел во Скопје познат по неговите банкет капацитети.

 

Хотел Континентал располага со вкупно 6 сали за семинари, конференции, состаноци – Кристална сала, Свечена сала, Клуб Фонтана, Континентал Клуб, Конти Клуб и Мала сала за состаноци. Цената за изнајмување на салата зависи од големината на настанот. Во зависност од видот и намената на настаните, сали може сместени помеѓу 20 и 440 гости и заземаат површина од 1456 квадратни метри.

 

Доколку користите сместување или ручек и кафе пауза салата ја отсапуваме гратис.

 

   • РУЧЕК ВО ХОТЕЛОТ – Во зависнот од потребите, располагаме со најразлични менија за класичен ручек-вечера, менија за шведски маси и коктели.
   • КАФЕ ПАУЗА - Кафе пауза со кафе и вода; Кафе пауза со кафе, вода и сок; Кафе пауза со кафе, вода, сок и колачи; Кафе пауза со кафе, вода, сок и закуска; 

 

Со цел остварување на заедничка соработка, ми претставува задоволство да Ви ги претставам следните услуги што ги нуди нашиот хотел.

Хотел Континентал е најголем хотел со 4* во Скопје, со локација на 1km од центарот на градот и 15km од аеродромот.

 

     • СМЕСТУВАЊЕ  - Хотелот располага со 200 еднокреветни и двокреветни соби, од кои 100 соби се Лукс, нови, целосно реновирани, вклучувајќи и 6 луксузно опремени апартмани.

СПЕЦИЈАЛНИ ЦЕНИ ЗА ВАС*** (Ве молам да ме контактирате за разговараме околу бројот на потребни ноќевања и можната динамика на соработка) .

   • НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ - Во готово; Профактура; Фактура со депозит.

Мапа на локацијата

View Hotel Continental in larger map